måndag 13 juli 2009

Semester i Grekland

Nu är vi hemma i Nacka igen efter en två veckors semester på Kefalonia i Grekland.

Vi bodde i en liten ort som heter Lassi. Den låg någon kilometer utanför öns huvudort som heter Argistoli. I Lassi fanns det en kanonfin strand och gott om restauranger. Det fanns även branta backar så att det räckte. För att komma till vårt hotell fick man gå upp för en ca 600 meter lång brant backe. Det som var bra med det var att man fick en hel del motion samt att utsikten från både vår uteplats och hotellets stora poolområde var fantastisk.

Både Valter och Sixten har lekt och badat hela dagarna och haft mycket kul. Anna, farmor och farfar ville helst ligga vid havet vilket vi gjorde ungefär hälften av dagarna. Jag och grabbarna tyckte att det var roligast och bekvämast vid poolen.


Nere vid havet kunde man bygga stora sandslott


Sixten njuter av en glass på hotellets poolterrass


Även om killarna skulle ha velat bada hela tiden var de tvugna att sitta lite i skuggan

De flesta kvällarna gick vi ut och åt på restaurangerna i Lassi. Det var nästan alltid gott och priserna var helt ok. Efter vår semester på Cypern förra året kändes det faktiskt ganska billigt. Några kvällar gick vi in till Argistoli där det var mer folkliv och fanns ett större shoppingutbud.


"Titta i kameran och skratta nu Sixten"

Avlutningen på semestern blev väl inte riktigt som vi tänkt oss. Sixten fick hög feber och blev snabbt uttorkad i värmen. Vi blev tvungna att ta oss till öns sjukhus där Sixten blev inlagd och fick dropp och annan behandling. Mötet med den grekiska sjukvården blev en kulturkrock som jag skulle kunna skriva mycket om, men jag nöjer mig med att säga att Sixten blev utskriven efter fyra dagar på sjukhus (dagen innan vår hemresa) och att han nu mår helt bra.


Sixten tyckte inte om att ha armen fastsurrad för att få dropp

Som alltid efter en semester (och speciellt med tanke på avlutningen av denna) så var det skönt att komma hem. Nu ska vi fortsätta att njuta av vår gemensamma sommarledighet på hemmaplan.

1 kommentar:

  1. Åh om ändå mormor kunnat byta plats med Sixten i sjukhussängen de här dagarna. Naturligtvis vill jag ju inte vara sjuk men det ser så synd ut om lilla Sixten i den där järnsängen med fastsurrat bandage på armen. Hade jag vetat att jag skulle få komma hem efter tre dagar så hade de gärna fått sticka mig istället.
    Ni har i alla fall haft den mesta tiden därnere när barnen och ni kunnat njuta av att vara tillsammans,lekt, solat, badat och ätit god mat.
    Längtar så efter er och nu dröjer det inte innan vi får krama om våra små killar igen.....

    SvaraRadera