onsdag 15 april 2009

Besök på Vasamuséet

Idag har inte Valter varit på dagis så då fick han bestämma vad vi skulle hitta på. Vi åkte till Vasamuséet. Valter har varit där en gång innan och han tycker det är väldigt spännande. Veckan efter var han t ex på Junibacken men han pratar mycket mer om Vasa och när jag frågade vart han ville gå idag var det ingen tvekan.


På vägen till muséet blev vi törstiga och delade på en Coca Cola - Lycka!

När vi kom in förstod jag varför Valter har fastnat för detta. Jag har varit på muséet i de nya lokalerna en gång innan för ganska många år sedan och det har utvecklats en hel del sedan dess. Det är riktigt häftigt att vara där och alla andra historiska muséer borde göra studiebesök för att se hur man kan göra en utställning riktigt spännande och inspirerande. Jag kan gå så långt som att säga att om jag skulle rekommendera en turist att göra en enda sak under sitt besök i Stockholm så skulle det vara att besöka Vasamuséet.


Det är svårt att få till bra kort inne i det lite dunkla muséet

När vi var klara (efter drygt tre timmar!) gick vi Strandvägen tillbaka. Där mötte Anna upp. Hon hade slutat tidigt på fredagen. Vi gick till Kungsträdgården och åt glass. Sedan gick vi och köpte "Madagaskar 2" på Blu-Ray, men vi får vänta till imorgon med att titta på den eftersom klockan hunnit bli för mycket när vi hade ätit middag idag.


Glass i vårsolen

1 kommentar:

  1. Vilken härlig vårbild. En nöjd Valter som haft en mysig dag på Vasamuseet njuter av sin glass.
    En liten hand på lilla Sixten som sträcker sig mot pappa för att få smaka mer av den goda glasstruten.
    Hoppas ni fick en fortsatt skön helg och kram till er alla från oss i Valla.

    SvaraRadera