söndag 31 maj 2009

Besök på Skansen

Den här helgen har vi njutit av det fina vädret. I fredags kom Mormor och Morfar och hälsade på. Mormor kom lite tidigare med tåget och tog med grabbarna in till Nytorget där Anna anslöt efter jobbet. På kvällen satt alla länge på balkongen och njöt av solen.

I lördags blev det frukost på balkongen och sedan bar det iväg till Söders andra fina lekpark; Blecktornsparken. Efter flera timmars intensiv lek åt vi lunch på en indisk restaurang och Valter åt Chicken Tikka med god aptit. Vägen hem gick via färjan till Hammarby Sjöstad och fortsatte med en promenad längs vattnet.

Idag (söndag) åkte vi med båten från Slussen till Djurgården och gick på Skansen. Vi räknade med massor av folk, men det var riktigt lugnt. Vi fick höra att det alltid är mindre folk där riktigt fina dagar. Ganska snart efter att vi kommit in blev det dags för picnic som vi hade med oss.


Picnic på Skansen

När vi hade ätit bar det av till alla djuren. Först kom vi fram till Lill-Skansen. Sixten tyckte det var jättekul med alla söta kycklingar, katter, getter och ankungar. Han pekade och tjöt av förtjusning så fort något djur kom i närheten. Valter däremot hittade en lekstuga som han tyckte var roligare än alla djur tillsammans.


Sixten och en liten kyckling (Sixten till höger)

Några av djuren var såklart slöa i värmen. T ex vargarna och lodjuren. Björnberget blev dock ett riktigt bra stopp. Tre små björnungar busade medan deras mamma tittade på.


Nästan hela björnfamiljen - Lägg märke till ungarna som slåss uppe i skuggan

När vi kommit så långt på rundvandringen så sög det till i fikatarmen på Valter så vi fick stanna och dricka saft och äta syltbulle.


Vad är väl halvnakna brudar när man kan få smaska på en syltbulle?


Bilden ljuger - Trots glorian är Sixten inget helgon

Vi avslutade besöket med att jag och Valter gick in i Akvariet och tittade på apor, krokodiler, hajar och andra farliga djur. Babianungarna var jätteroliga att titta på och jag tror att Valter kunde ha stått kvar där än om jag inte lockat med glass när vi var klara. På vägen ut fick man klappa på en orm och en fågelspindel om man ville. Valter ville inte, men det ville modiga pappa.

När vi kom ut från Skansen behövde vi lite energi i form av glass innan vi tog oss tillbaka till Slussen med Djurgårdsfärjan.

När vi kom hem var Frank och Manfred ute i vår park så då stannade vi ute och lekte en liten stund. Sedan gick vi in och åt kvällsmat på balkongen.

PS. Grattis på Mors dag Eva och Tina. Vi glömde att höra av oss under vår intensiva dag. DS.

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg, vilka fina bilder.
  Det var verkligen roligt att få rå om er alla och vara med pojkarna i det härliga försommar vädret.
  Efter vad vi såg och hörde när Sixten såg djuren i Bleckktornsparken, äkta sann glädje, förstår vi vilken lycka det måste varit att få uppleva ännu mer djur på Skansen. Att också Valter fick vara med om ett lite mer spännande besök, i den lite "farligare" djurvärlden på Skansen var väl också höjden av lycka.Mormor hade inte heller velat klappa varken ormen eller fågelspindeln.
  Tack för en härlig helg.
  Eva och Kjell (mormor och morfar)

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Låter som att det var bortkastade pengar att ta med Valter till Skansen. Han intresserar sig inte för de gulliga djuren på lill-skansen och han klappar inte ormen och spindeln.

  Gubben med hunden verkar ha ett bygge på G i backen. Nästa gång ni drar till Skansen kan ni släppa honom där. De kan bygga en torparstuga ihop kanske.

  /Onkel Erik

  SvaraRadera
 3. Vilken intensiv helg! Det låter som om ni skulle behöva ett par dagar till för att vila upp er. Sen undrar jag hur mycket glass och fika som får rum i dessa små magar. Jag förstår att Valter inte ville klappa djuren i Akvariet, det hade inte jag heller gjort.Tänk så mycket roligt det finns för pojkarna att titta på och göra i Sommarstockholm. Själva var vi på landet och njöt av sol och bad(jag och Anna). Det var riktigt skönt i vattnet, så nästa gång ni kommer dit vill nog Valter pröva på att ta ett dopp igen. Sist tyckte han ju att det var för kallt. Vi hoppas det blir bra väder till helgen, när vi kommer upp. Jag hörde att Erik och Rebecka också skulle komma på kvällen. Har vi fattat rätt så ska väl Anna operera sitt andra öga idag. Vi håller tummarna och hoppas det går lika bra som förra gången. Angående Mors Dag blir jag lika glad varje gång och vilken dag jag än får en hälsning. Det behöver inte vara den dagen som affärsmännen har bestämt.

  SvaraRadera